Luossaguide Boel Nihlman

Boel Nihlman är en sångerska från Silvberg i Södra Dalarna. Hon tar avstamp i både folkmusiken och visan. Hennes tolkningar av Dan Anderssons verk är ofta personliga och avskalade med stark närvaro. Tolkningarna är inte alltid de mest traditionella, men beskrivs ofta som varma, finstämda och inkännande.

Hon har studerat på bland annat Musikkonservatoriet i Falun och Nordiska visskolan i Kungälv utanför Göteborg. Hon har tidigare spelat på visscener runt om i landet med fokus på egna arrangemang av både kända och okända poeters visor, något som ofta lyckats beröra publiken på djupet.

Boel är guide i Luossastugan 21-26 augusti.

(Obs! Midsommarafton är Luossastugan stängd (23/6).)

 

 

Välkommen till Luossa i sommar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *