Ideella hjältar

Nu när årets Dan Andersson-vecka är över och lugnet lagt sig lite vill jag uppmärksamma alla de ideella krafter som gör den möjlig.

Det är många människor som lägger många, många timmar helt ideellt för att förbereda och genomföra dessa evenemang. Det gäller för andra föreningar/aktörer också men här vill jag berätta om de fantastiska krafterna i Skattlösbergs Bygdegille, invånare i Skattlösbergs by och också folk “utifrån” som ställer upp och jobbar ideellt.

Utan dessa otroliga eldsjälar skulle det inte bli några evenemang.
Arbetet sker under hela året, inte bara just under DA-veckan. Många möten blir det.

Artister ska föreslås och kontaktas, programinnehåll ska pusslas ihop för varje evenemang, bullar och sockerkakor ska bakas, korv ska köpas in, det ska bestämmas mat- och entrépriser och vad behöver byggas upp och vem gör det och vem fixar el och vem är ansvarig för att artisterna har det dom behöver osv osv osv.

Och sen, när evenemangen drar igång, då ska det ställas fram bänkar och bord, rullas ut elkablar, byggas scen, kokas kaffe och bäras grejer hit och dit. Det ska läggas upp fika, ställas fram muggar och fat och bestick, det ska stekas kolbullar och någon ska stå i kassan och några ska diska. Och mycket, mycket mer.

Sen är det över och då ska allt plockas undan igen och det tar också tid.

Och så börjar man om från början igen vid nästa evenemang. Och det är ideellt arbete, eventuell vinst går till att sköta om och renovera Finngammelgården, Luossastugan m.m.

De är hjältar, på riktigt!

Jag har varit med i Bygdegillet i precis ett år nu och är så otroligt imponerad av de här fantastiska människorna och all tid och kraft och energi som läggs för att andra ska få komma på dessa underbara evenemang och bara njuta och ha roligt.

Här får ni en glimt av några av dem som fastnat på bild, men de är många, många fler.

Fantastiska eldsjälar! ✨

/Admin Ulrika

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *